top of page
Anders & Beter
Anders & Beter

vr 31 mei

|

AMOK

Anders & Beter

Welkom in AMOK van 31 mei tem 16 juni op 'Anders & Beter', een tentoonstelling met werk van Jan De Nys, Jo De Smedt, Sacha Eckes, Marc Galle, Karl Mechnig en Annelien Vermeir 'Anders & Beter', (politiek) verkleurde beelden in aanloop en nasleep van de verkiezingen op 9 juni 2024.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

31 mei 2024, 17:00 – 16 jun 2024, 21:00

AMOK, Esplanadestraat 14, 9300 Aalst, België

Over het evenement

Vernissage op vrijdag 31 mei vanaf 17u

Verkiezingsreceptie op zondag 9 juni vanaf 14u

Finissage op zondag 16 juni vanaf 14u

Open op vr/za/zo van 14u - 19u of op afspraak

Aanleiding voor deze tentoonstelling zijn de verkiezingen van 9 juni 2024. Politieke partijen bedienen zich van slogans, elk in hun eigen vormtaal, steeds een combinatie van een korte tekst of woord met een bepaalde vorm, een symbool en kleur. 

De zes kunstenaars in deze expo bedienen zich eveneens van tekst en beeld, elk op hun eigen manier en in verschillende media. Wordt een beeld anders bekeken of gelezen wanneer tekst wordt toegevoegd? Hun invalshoek en boodschap is in tegenstelling tot de politieke beeldtaal eerder ironisch, kritisch, confronterend, eigenzinnig.

Het contrast tussen de politieke beeldtaal, die vaak bedoeld is om overtuigend en eenduidig te zijn, en de meer provocatieve benadering van de kunstenaars in de tentoonstelling, belooft een boeiende dialoog op te roepen. Het idee dat het geluid van verschillende stemmen, zelfs als ze botsen, waardevol is, benadrukt het belang van diversiteit in perspectieven en het vermogen om kritisch na te denken over de boodschappen die ons worden voorgeschoteld.

Selectie door Jan De Nijs Initiatief en organisatie door Jan De Nijs en Annelien Vermeir

Deel dit evenement

bottom of page